In de buurt

5/5

Geistingen en haar omgeving bieden voor ieder wat wils. U bevindt zich in een uniek stukje België, met volop groen en water. Behalve natuur biedt onze omgeving ook genoeg ander vertier. Zo kunt u in de omgeving heerlijk tafelen, eindeloos winkelen en zijn er talloze activiteiten te doen, van suppen tot en met een toeristisch ritje met een e-bus. Bovendien bevinden de Nederlandse en Duitse grens zich op een steenworp afstand.

Fietsen

Kinrooi is een echt fietsparadijs. Iedere fietsliefhebber komt in Kinrooi aan zijn trekken. Je dwaalt langs de mooie rustige landelijke wegen van Kinrooi, boten die naast je varen, grazende koeien, weidse velden, opmerkelijke monumenten. Het fietsroutenetwerk zorgt ervoor dat je geen enkel mooi plekje mist. Veerpontjes brengen je naar de overkant van de rivier, zodat je naadloos kan aansluiten op het Nederlandse knooppuntennetwerk.

Met de fietskaart van Limburg stel je vlot zelf je ideale route samen of kies je voor een al uitgekiende fietslus. Dat is pas relaxed fietsen!

Wandelen

De Maas vormt er de ruggengraat van een bijzonder, grensoverschrijdend landschapspark van ruim 15000 ha groot. Door de eeuwen heen heeft de Maas er het landschap geboetseerd tot een warrig netwerk van rivierarmen, oeverwallen, uiterwaarden, grindplassen en struingebieden. Het open water is een lust voor water- en trekvogels. Grote grazers zoals Gallowayrunderen en Konikpaarden ‘snoeien’ de natuurgebieden tot een lappendeken van open grasland, ruigere struwelen en bosjes. Het ideale landschap om te voet te verkennen.
Aan de Belgische oever van de Maas werden er een aantal wandelgebieden uitgewerkt.

Water

Waterratten hebben hier keuze zat. Volg zeilcursussen bij Sailcenter Limburg of huur een boot of een waterfiets. Bij Botel Harbour kan je terecht voor een elektrische boot. Met het veerpontje steek je de Maas over naar Stevensweert.

Kinrooi bezit één van de grootste binnenjachthavens van Europa. De jachthaven telt maar liefst 1000 ligplaatsen voor zeilboten en motorjachten tot 35 meter lang. Snelle motorboten, waterskiërs en wakeboarders kunnen in Heerenlaak (Maaseik) terecht. Zonnekloppers relaxen op het prachtig aangelegde dagstrand aan de Steenberg. De grote Maasplassen en de nieuwe dijk rondom het Bastion zijn natuurlijk ook een droomlocatie voor vissers!

Culinair

Op loopafstand

Op fietsafstand

Shoppen

Maasmechelen Village

Dit outletshoppingcenter is dé place to be om high-end fashion te kopen aan een zacht prijsje. Gezellige straatjes met keuze uit meer dan honderd boetieks en diverse luxemerken. De vele bars en restaurants zorgen voor een aangename verpozing.

Designer Outlet Roermond

Shoppen in Designer Outlet Roermond staat synoniem aan outlet shoppen in stijl. Geen enkel outlet centre heeft zoveel unieke designer labels en internationale merken, onder één dak

M2 Shoppingcenter Maasmechelen

Deze fraaie galerij is een pareltje van lichte en luchtige architectuur vol speelse details. Het is er aangenaam flaneren, zeker als het buiten guur en nat is. Charmante boetiekjes,knusse cafés en gezellige restaurants wisselen elkaar af.